SPORTSHOWROOM

  φιλτράρισμα σε

  • ταξινόμηση

  • Γένος

  • Μάρκα (Nike)

  • Συλλογή (Air Force 1)

  • Υπόδειγμα (Type)

  • Στυλ

  Air Force 1 Type

  Το Nike Air Force 1 Type είναι μέρος της σειράς N. 354 - μιας συλλογής μοντέλων που δημιουργήθηκε για να αντικατοπτρίζει την ικανότητα της Nike να καινοτομεί, τιμώντας το παρελθόν και το παρόν της μάρκας. Πρόκειται για ένα Low sneaker που διαθέτει τη γνωστή εξωτερική σόλα από καουτσούκ του AF1, με την ομόκεντρη κυκλική πρόσφυση, και ενδιάμεση σόλα Air. Πέρα από αυτά τα κλασικά χαρακτηριστικά, το παπούτσι είναι διάσπαρτο με συναρπαστικά ξεχωριστές λεπτομέρειες.

  Ένα μεγάλο, καρό πάνελ τυλίγεται σε όλο το μήκος του μπροστινού μέρους του ποδιού, γεφυρώνοντας την ενδιάμεση σόλα και το δάχτυλο του επάνω μέρους. Σε αθλητικά παπούτσια όπως το Nike Air Force 1 Type 2 Triple White, ο τόνος αυτού του τμήματος ταιριάζει με αυτόν του επάνω μέρους, ενώ το Grey Fog, μεταξύ άλλων, εισάγει διαφοροποίηση, καθώς το πρόσθετο πάνελ στο μπροστινό μέρος του ποδιού είναι γκρι και το επάνω μέρος λευκό. Προχωρώντας προς τα πίσω κατά μήκος του παπουτσιού, το μεσαίο και το πίσω τμήμα του πέλματος είναι διαφορετικά σε κάθε πλευρά. Το πλευρικό μέσο του πέλματος είναι ένα συμπαγές τμήμα που φέρει το κείμενο N. 354 σε χειρόγραφη γραμματοσειρά, το οποίο είναι μαύρο στις εκδόσεις με λευκό επάνω μέρος, όπως το Sail Gum, και λευκό στις περισσότερες από αυτές με μαύρο επάνω μέρος, όπως το Black Royal. Δεν υπάρχει swoosh εδώ, αλλά μια λωρίδα υλικού βρίσκεται πάνω από αυτό το κείμενο και συνδέεται απευθείας με το eyestay, διακόπτοντας τη ραφή που περιβάλλει το υπόλοιπο χαρακτηριστικό. Το τέταρτο πάνελ είναι επίσης συμπαγές, αλλά από την άλλη πλευρά της λωρίδας φτέρνας, τα πράγματα γίνονται διαφανή στο μεσαίο πλευρό του παπουτσιού. Ένα ημιδιαφανές swoosh επικαλύπτεται από μια λωρίδα υλικού που διαχωρίζει το μεσαίο και το πίσω τμήμα, ενώ η ραφή είναι ορατή από κάτω. Ένα φουσκωτό ορθογώνιο με στρογγυλό άκρο επεκτείνεται επίσης από τη μεσαία πλευρά ακριβώς κάτω από το eyestay για μια περίεργη σχεδιαστική πτυχή.

  Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα μέρη του Air Force 1 Type είναι ο ιμάντας που περιβάλλει τη φτέρνα του. Ξεπηδώντας από μια ενισχυμένη σχισμή στη μεσαία πλευρά, αυτή η ελαστική ταινία συνδέεται με Velcro και μπορεί να ρυθμιστεί για να αλλάξει την εφαρμογή στα πόδια του χρήστη. Η εσωτερική λειτουργία του μπορεί να φανεί μέσα από τα διαφανή τμήματα του αθλητικού παπουτσιού - τέσσερα καλώδια flywire είναι ορατά καθώς ταξιδεύουν από το τέλος του ιμάντα προς το μέσο του ποδιού, όπου βυθίζονται στο παπούτσι και τυλίγονται πάνω από το πόδι ακριβώς κάτω από τα κορδόνια. Από αυτά τα καλώδια τραβάει ο ιμάντας της φτέρνας για να βοηθήσει στην παροχή μιας άνετης εφαρμογής.

  Η βελούδινη γλώσσα του AF1 Type έχει επίσης μια χαρακτηριστική εμφάνιση. Είναι διάστικτη με κυκλικές εσοχές, καθεμία από τις οποίες περιέχει μια μικροσκοπική διάτρηση στη μέση για εξαιρετική αναπνοή. Διατίθεται επίσης σε μια σειρά από εντυπωσιακά χρώματα ανάλογα με το σχέδιο- για παράδειγμα, η γλώσσα στην έκδοση Summit White έχει μια πλούσια μπλε απόχρωση. Στο πίσω μέρος, το συμπαγές μπάλωμα στη φτέρνα δεν έχει εμφανή ραφή κατά μήκος της κάτω άκρης του, αφήνοντας χώρο για να περάσει ο ιμάντας της φτέρνας. Εδώ, αποκαλύπτεται επίσης το αρχικό εμπορικό σήμα του Air Force 1 Type - ένα λεπτό swoosh με μια διαιρεμένη ουρά που μοιάζει σαν να έχει σχεδιαστεί. Εμφανίζεται ξανά στην άκρη του ιμάντα της φτέρνας, ενώ ένα τελευταίο μικροσκοπικό swoosh είναι αποτυπωμένο στην επάνω γωνία της γλώσσας. Παρόλο που αυτό το τελευταίο λογότυπο εμφανίζεται διακριτικά στην επιφάνεια πίσω του, αυτά στα υπόλοιπα μέρη του αθλητικού παπουτσιού έχουν συνήθως έναν πολύχρωμο τόνο, όπως το ζωηρό πορτοκαλί των swooshes στην έκδοση Hyper Crimson.

  Στο εσωτερικό του Nike Air Force 1 Type, η εσωτερική σόλα εξηγεί την έμπνευση πίσω από την ανάπτυξή του. Όλα γραμμένα με κεφαλαία γράμματα, γράφει: "Ο σχεδιασμός 'AF1-Type' βασίζεται σε ένα πρωτότυπο Nike Air Mowabb του 2001", πριν καταλήξει σε ένα άλλο σκιτσαρισμένο swoosh. Αυτή η καταληκτική λεπτομέρεια συμπυκνώνει την ουσία του έργου N. 354, αποδεικνύοντας ότι το μοντέλο αποτελεί πραγματικό φόρο τιμής στην πειραματική σχεδιαστική φιλοσοφία της Nike.

  κατάταξη Nike Air Force 1 Type
  (0)

  Το SPORTSHOWROOM χρησιμοποιεί cookies. Σχετικά με την πολιτική μας για τα cookies.

  Να συνεχίσει

  Επέλεξε τη χώρα σου

  Ευρώπη

  Αμερικής

  Ασία-Ειρηνικός

  Αφρική

  μέση Ανατολή