SPORTSHOWROOM
  adidas Samba

  φιλτράρισμα σε

  • ταξινόμηση

  • Γένος

  • Μάρκα (adidas)

  • Γραμμή

  • Συλλογή (Samba)

  • Υπόδειγμα

  • Συνεργασία

  • Μέγεθος

  • Χρώμα

  • Εκδοση

  • Αθλημα

  adidas Samba

  adidas Samba

  115 προϊόντα

  Το παλαιότερο παπούτσι της adidas μετατράπηκε από ποδοσφαιρική επιτυχία σε street style icon.

  Samba

  Το Samba ήταν το πρώτο παπούτσι που παρήγαγε ποτέ η adidas και, αξιοσημείωτο είναι ότι κατασκευάζεται ακόμα και σήμερα, καθιστώντας το το παλαιότερο μοντέλο που έχει επιβιώσει. Αλλά όχι μόνο αυτό, το adidas Samba έχει επίσης αποκτήσει το δικό του εμβληματικό status στη μόδα. Κανένα άλλο ποδοσφαιρικό παπούτσι στην ιστορία δεν έχει πετύχει ένα τέτοιο πολιτιστικό άλμα, γεγονός που αποδεικνύει τον άψογο, αιώνιο σχεδιασμό του, την ευελιξία του και την παγκόσμια λατρεία που έχει λάβει μέσα στις δεκαετίες.

  Η αρχική ιδέα της Samba ήταν να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές να παίζουν σε δύσκολες, χειμωνιάτικες συνθήκες χωρίς τον φόβο να γλιστρήσουν και να πέσουν σε παγωμένη επιφάνεια. Το σχέδιο ήταν να λανσαριστεί αυτό το καινοτόμο νέο προϊόν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί τον χειμώνα της Βραζιλίας - όχι ακριβώς στις ίδιες παγωμένες θερμοκρασίες με αυτές που αντιμετώπιζαν όσοι έπαιζαν στην Ευρώπη.

  Έτσι, αντί να χάσει τη χρυσή ευκαιρία να λανσάρει το προϊόν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η adidas έγινε εφευρετική. Του έδωσε το όνομα "Samba", το ίδιο με το αφροβραζιλιάνικο στυλ χορού, για να απευθυνθεί στην κουλτούρα της Βραζιλίας. Μετά από αυτό, οι άνθρωποι άρχισαν να φορούν την μπότα σε όλες τις καιρικές συνθήκες, είτε φυσούσε, είτε έβρεχε, είτε έλαμπε ο ήλιος.

  Τέσσερα χρόνια αργότερα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ελβετίας το 1954, ολόκληρη η ομάδα της Δυτικής Γερμανίας φορούσε μπότες adidas καθώς πέτυχε νίκη με 3-2 επί του ξεκάθαρου φαβορί Ουγγαρία σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς ποδοσφαίρου που διεξήχθησαν ποτέ. Αυτό εδραίωσε τη φήμη της adidas ως κατασκευαστής ποδοσφαιρικών μπότες παγκόσμιας κλάσης.

  Η adidas Samba απομακρύνθηκε σταδιακά από τη χρηστική δερμάτινη κατασκευή καγκουρό της πρώτης σκληρής μπότας προς το ελαφρύτερο σχήμα του παπουτσιού σπριντ της adidas. Τώρα χρησιμοποιούν πιο συμβατικό δέρμα αγελάδας και προσφέρουν ακόμη και πλέιδερ ως vegan εναλλακτική λύση. Αυτός ο νέος σχεδιασμός βρίσκεται πάνω σε μια μοναδική εξωτερική σόλα από καφέ κόμμι πάνω από μια κυψελωτή σόλα, έχει μεγαλύτερη γλώσσα που μπορεί να αναδιπλωθεί, έχει ένα απλό μαύρο και άσπρο χρώμα και, για μια τελευταία πινελιά στυλ, έχει τυπωμένο το "Samba" σε χρυσό χρώμα στο πλάι. Είναι αυτό το σχέδιο που έχει αγαπηθεί τόσο από τους ποδοσφαιριστές όσο και από τους απλούς χρήστες όλα αυτά τα χρόνια.

  Στην Ευρώπη της δεκαετίας του 1970, η γρήγορη, αντιδραστική αίσθηση της έκανε τη Samba ιδανική για το φούτσαλ 5-a-side. Αυτό το πιο χαλαρό, εμπνευσμένο από το στυλ του δρόμου παιχνίδι παιζόταν σε πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη την ήπειρο καθ' όλη τη διάρκεια εκείνης της δεκαετίας, δίνοντας στη Samba μια τεράστια ώθηση στη δημοτικότητά της. Αργότερα, στη δεκαετία του '90, όπως κάθε κλασικό ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών, το Samba βασίστηκε στα συναισθήματα νοσταλγίας για να γίνει η πρώτη επιλογή της κοινότητας των skater της εποχής.

  Από το πρωτοποριακό ξεκίνημα με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στα ευέλικτα παιχνίδια 5-a-side, στην εναλλακτική σκηνή του skate των 90s, το adidas Samba έχει γίνει πλέον ένα sneaker για τη σύγχρονη εποχή. Όλα αυτά δείχνουν ότι η adidas έχει φτιάξει ένα κλασικό, και αν υπάρχει ένα πράγμα που η Samba δεν θα γίνει ποτέ, αυτό είναι η παλαιότητα. Αυτό είναι ένα αρκετά στρατοσφαιρικό επίτευγμα για ένα ζευγάρι παγωμένων ποδοσφαιρικών παπουτσιών που κυκλοφόρησαν αρχικά το 1950.

  κατάταξη Adidas Samba
  (0)

  Το SPORTSHOWROOM χρησιμοποιεί cookies. Σχετικά με την πολιτική μας για τα cookies.

  Να συνεχίσει

  Επέλεξε τη χώρα σου

  Ευρώπη

  Αμερικής

  Ασία-Ειρηνικός

  Αφρική

  μέση Ανατολή