SPORTSHOWROOM SPORTSHOWROOM
  Nike Air Max 97

  φιλτράρισμα σε

  • ταξινόμηση

  • φύλο

  • Μάρκα (Nike)

  • Συλλογή (Air Max 97)

  • μέγεθος

  • Χρώμα

  • Τιμή

  Nike Air Max 97

  Nike Air Max 97

  51 προϊόντα

  Το παπούτσι είναι εμπνευσμένο από μια σταγόνα τρεχούμενου νερού που άσκησε επιρροή στην ιστορία των sneaker.

  Air Max 97

  Στα τέλη της δεκαετίας του '90, η οικονομία, ο αθλητισμός και η μόδα βρίσκονταν σε ακμή. Συνεχίζοντας την προηγούμενη παράδοση των AM95, το σχέδιο Nike Air Max 97 του Christian Tresser έφερε άλλον αέρα καθώς παρουσίασε τον πρώτο προπονητή του κόσμου σε μια ορατή μονάδα Αir που εκτείνεται κατά μήκος του κάτω μέρους του παπουτσιού.

  Ο Christian εντάχθηκε στη Nike γύρω στο 1996 όταν του ανατέθηκε να εργαστεί σε ποδοσφαιρικά μποτάκια. Συνεργάστηκε στο πρόγραμμα Air Zoom GX, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το μπώτο μποτάκι της εταιρείας, από συνθετικό υλικό· και αυτό δεν είναι άλλο από το Nike Mercurial. Πριν τον Tresser, το έργο Air Max 97 είχε ήδη κυριαρχήσει χάρη σε δύο προηγούμενους σχεδιαστές. Το μήνυμα ήταν απλό: αυτό το παπούτσι θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη της καριέρας του.

  Εκτός από την πρώτη στρώση απορρόφησης κραδασμών σε πλήρες μήκος, οι φωτεινές ανακλαστικές σωληνώσεις του επάνω μέρους έδωσαν ένα αδιαμφισβήτητο γραμμικό στυλ που ανακάλυψε ο Tresser παρατηρώντας τον φυσικό κυματισμό που προκαλείται από ένα σταγονίδιο καθώς αυτό πέφτει στο νερό. Μια νέα αίσθηση αισθητικής ισορροπίας προστέθηκε στη σειρά Air Max, που χαρακτηρίζεται από το κομψό και κρυφό σύστημα κορδονιών της Nike, καθώς προσδίδει μια αίσθηση δεξιοτεχνίας.

  Το Nike Air Max 97 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1997 σε απόχρωση Metallic Silver, η οποία είχε ως πηγή έμπνευσης τα σχέδια των mountain bike της εποχής και τα μεταλλικά τους φινιρίσματα, όπως το αλουμίνιο και το γυαλισμένο τιτάνιο. Πρόκειται για μια αρκετά διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με την κοινή πεποίθηση· ότι δηλαδή ο σχεδιασμός και ο χρωματικός τους συνδυασμός επηρεάστηκαν από τα εξαιρετικά γρήγορα ασημένια τρένα του Τόκιο τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους στα τέλη της δεκαετίας του '90, ενώ τα ίδια αποτέλεσαν και τον λόγο που το παπούτσι έλαβε το ψευδώνυμο "Silver Bullet".

  Προορισμένα για τρέξιμο, οι νέες αεριζόμενες επικαλύψεις μηχανολογικού στυλ των Air Max 97 ήταν κατασκευασμένες από σκληρό διχτυωτό υλικό, καθιστώντας το παπούτσι ακόμα πιο αναπνεύσιμο σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Η επαναστατική τεχνολογία συνεχίστηκε με τη χρήση του πρώτου κρυφού συστήματος κορδονιών της Nike και τη νέα εισαγωγή της ορατής μονάδας Air σε πλήρη έκταση. Η υψηλού επιπέδου σχεδίαση και τα απαράμιλλης ανθεκτικότητας υλικά σήμαιναν ότι το AM97 κέντρισε την προσοχή σε άλλως, πιο απαιτητικών ακροατηρίων.

  Το 1998, αρκετα brands μόδας πολυτελείας παρουσίασαν τα Air Max 97 στις πασαρέλες τους, χαρακτηρίζοντας τα ως φαινόμενο και συγκεντρώνοντας αποδοχή στους οίκους υψηλής ραπτικής. Μαζί με αυτό, το παπούτσι απέκτησε ταυτόχρονα ρετρό και φουτουριστικό χαρακτήρα, γεγονός που εν μέρει δικαιολογεί τον λόγο για τον οποίο τα 97 αντέχουν μέχρι σήμερα· πέτυχαν την τέλεια ισορροπία μεταξύ απόδοσης και σχεδίασης.

  κατάταξη Nike Air Max 97
  (14)

  Το SPORTSHOWROOM χρησιμοποιεί cookies. Προβολή της πολιτικής μας Cookie.

  Να συνεχίσει

  Choose your country

  Europe

  Americas

  Asia Pacific

  Africa