SPORTSHOWROOM

φιλτράρισμα σε

  • ταξινόμηση

  • Γένος

  • Μάρκα (Nike)

  • Συλλογή (Air Force 1)

  • Υπόδειγμα (Fontanka)

  • Στυλ

Air Force 1 Fontanka

Εμπνευσμένο από την ευρωπαϊκή rave κουλτούρα, το Nike Air Force 1 Fontanka είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στη συλλογή AF1. Σχεδιασμένο ειδικά για γυναίκες, το κάτω μέρος του παπουτσιού είναι αρκετά ογκώδες, με μια ελαφρώς υπερυψωμένη ενδιάμεση σόλα που έχει επίπεδη άκρη και μια βαθιά εσοχή στο σημείο που συναντά το πάνω μέρος, δίνοντας μια πιο ξεχωριστή εμφάνιση. Το αυλάκι κατά μήκος της κορυφής της ενδιάμεσης σόλας δεν έχει ραφές, ενώ η φτέρνα περιέχει ένα τούβλο από μαλακό αφρό React Foam, που παρέχει άνεση μαζί με επιστροφή ενέργειας. Μερικές φορές, όπως στην περίπτωση του Triple White, αυτό το μπλοκ αφρού έρχεται στην ίδια απόχρωση με την ενδιάμεση σόλα, αλλά σε εκδόσεις όπως το Phantom, είναι διαφορετικό. Στην πραγματικότητα, αυτή η χρωματική εκδοχή έχει δύο μορφές: στη μία ο αφρός React είναι κόκκινος και η σόλα λευκή, ενώ στην άλλη ο αφρός είναι γκρι και η ενδιάμεση σόλα μπεζ. Ένα ορθογώνιο τμήμα με οδοντωτές διαγώνιες γραμμές διακοσμεί την περιοχή μεταξύ μεσαίου και μπροστινού ποδιού, δημιουργώντας ένα διακριτικό αποτέλεσμα. Αν και τα περισσότερα σχέδια έχουν ενδιάμεση σόλα σε έναν μόνο τόνο, υπάρχουν μερικά επιλεγμένα μοντέλα που διαφοροποιούν τη σκίαση μέσω αυτών των γραμμών. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα αυτού είναι οι φωτεινές πράσινες ρίγες στην έκδοση Have A Good Game. Σε όλα τα Fontankas, αυτές οι γραμμές ταιριάζουν με την κατασκευή της εξωτερικής σόλας κάτω, όπου οι προεξοχές γύρω από την άκρη της είναι πιο κοντά μεταξύ τους σε μια συνέχεια του εφέ. Από κάτω, η σόλα έχει χωριστεί στη μέση, με τη μία πλευρά να έχει μετατοπιστεί ελαφρώς προς τα εμπρός για να δημιουργηθεί ένα σαφές διαχωριστικό ανάμεσα στα δύο μισά. Αυτό σημαίνει ότι ένα μέρος της σόλας, η οποία καμπυλώνει προς τα πάνω στο πίσω μέρος αντί να παραμείνει ευθεία, προεξέχει πέρα από την ενδιάμεση σόλα.

Πάνω, υπάρχουν επίσης ορισμένα συναρπαστικά στοιχεία σχεδιασμού που καθορίζουν το Air Force 1 Fontanka, ένα από τα οποία είναι τα ασυνήθιστα διαμορφωμένα τμήματα από πραγματικό και συνθετικό δέρμα. Εκτός από τα κλασικά πάνελ στο μπροστινό μέρος του ποδιού, στο μέσο του ποδιού και στη φτέρνα, το eyestay έχει ένα επιπλέον στρώμα που ξεκινά από τη δεύτερη τρύπα της κύριας. Στη συνέχεια, εκτείνεται πέρα από την πιο ψηλή οπίσθια τρύπα, καταλήγοντας σε μια φτερωτή άκρη. Ένα μικρό κομμάτι υλικού προεξέχει ανάμεσα σε αυτά τα δύο στρώματα γύρω από τη μέση των κορδονιών, που μοιάζει σχεδόν με προέκταση του swoosh, το οποίο σχεδόν αγγίζει. Σε αθλητικά παπούτσια όπως το Archeo Pink, τα τρία τμήματα του eyestay είναι όλα στην ίδια απόχρωση - εδώ ένα ελκυστικό ροζ-ροζ - ενώ άλλα, όπως το Flowers, το οποίο έχει ένα μικρό κίτρινο κομμάτι σφηνωμένο ανάμεσα σε ένα λευκό άνω στρώμα και ένα λουλουδάτο κάτω μέρος, χρησιμοποιούν μια ποικιλία χρωμάτων σε όλα.

Κάθε swoosh στο πλαϊνό τοίχωμα διαθέτει ένα δεύτερο στρώμα που διατρέχει το κάτω μισό του και κόβει το κέντρο του λογότυπου. Αθλητικά παπούτσια όπως το Sesame έχουν το ίδιο χρώμα και υλικό και στα δύο μέρη του swoosh, ενώ άλλα προσθέτουν παραλλαγές στο χρώμα και την υφή μέσω της χρήσης εναλλακτικών υλικών όπως σουέτ και συνθετικό δέρμα σε διαφορετικές αποχρώσεις. Για παράδειγμα, η έκδοση Rattan έχει κοκκινωπό πορτοκαλί σουέτ στο κύριο μέρος του swoosh και καφέ δέρμα πάνω από το πρόσθετο τμήμα.

Η γλώσσα έχει επίσης διπλασιαστεί και περιέχει τρία swooshes της Nike - branding που δίνεται ειδικά στο AF1 Fontanka. Το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο χρωματικό σχήμα σε αυτό το τρίο λογότυπων είναι το κόκκινο στα αριστερά, ακολουθούμενο από το μπλε στη μέση και στη συνέχεια το πράσινο στα δεξιά, αν κοιτάξετε το παπούτσι από μπροστά. Αυτός ο σχηματισμός μπορεί να παρατηρηθεί σε αθλητικά παπούτσια όπως το Pearl White και το University Blue, το οποίο είναι μπλε από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα και από πάνω μέχρι κάτω. Αντίθετα, το πολύχρωμο Doernbecher είναι ένα από τα πολλά σχέδια που ακολουθούν διαφορετικό σχηματισμό - μπλε, λευκό και κόκκινο σε αυτή την περίπτωση. Το πάνελ της φτέρνας έχει χωριστεί σε τρία τμήματα, ένα μεγαλύτερο στη μέση που πλαισιώνεται από δύο στενότερα τμήματα, μερικές φορές σε διαφορετικό χρώμα ή υλικό, όπως στο Tortoise Shell, του οποίου το πάνελ της φτέρνας έχει μαύρο tumbled δέρμα στα πλάγια και γυαλιστερό δέρμα χελώνας στο κέντρο.

Η δυναμική ζιγκ-ζαγκ ραφή συνδέει αυτά τα ξεχωριστά μέρη, αποκαλύπτοντας ένα άλλο χαρακτηριστικό που ενισχύει το στυλ σε αυτό το μοντέλο: περίπλοκες ραφές που σχεδιάζονται σε παράξενα μοτίβα σε όλο το επάνω μέρος. Δύο σειρές βελονών περιτριγυρίζουν την περίμετρο του toe box, πριν διασταυρωθούν μεταξύ τους και απομακρυνθούν από την επικάλυψη στο τμήμα που βρίσκεται από κάτω και μετά πάλι πίσω. Επιπλέον κλωστή υφαίνεται επίσης στο μέσο του πέλματος και στη μέση του swoosh. Τέλος, οι διατρήσεις στα δάχτυλα των ποδιών σε αυτό το γυναικείο μοντέλο είναι τοποθετημένες σε τυχαίο μοτίβο, δημιουργώντας μια ιδιότυπη αισθητική που συνοψίζει το ιδιόμορφο Nike Air Force 1 Fontanka.

κατάταξη Nike Air Force 1 Fontanka
(0)

Το SPORTSHOWROOM χρησιμοποιεί cookies. Σχετικά με την πολιτική μας για τα cookies.

Να συνεχίσει

Επέλεξε τη χώρα σου

Ευρώπη

Αμερικής

Ασία-Ειρηνικός

Αφρική

μέση Ανατολή